Kas yra grafinis dizainas?

Grafinis dizainas sulaukia vis daugiau ir daugiau dėmesio. Tačiau nepaisant to, yra žmonių, kuriems vis dar trūksta informacijos apie grafinį dizainą. Taigi, kviečiame apie tai sužinoti daugiau.

Kas yra grafinis dizainas?

Grafiniu dizainu yra vadinamas turinio pateikimas, kuomet šiam tikslui yra pasitelkiamos meninės bei techninės priemonės. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad dauguma žmonių galvoja, jog grafinis dizainas yra susijęs tik su vaizdų kūrimu, tačiau iš tiesų apima ir kur kas daugiau procesų, pavyzdžiui, analizę, organizavimą, pateikimo metodus. Tiesa, daugelis galvoja, kad grafinio dizaino sąvoka atsirado neseniai. Tačiau iš tiesų pirmą kartą ji buvo panaudota labai seniai – dar 1922 metais.

Kokiomis priemonėmis jis yra atliekamas?

Minėjome, kad grafinis dizainas yra atliekamas meninėmis bei techninėmis priemonėmis, tačiau apie tai reikėtų pakalbėti plačiau. Štai, pavyzdžiui, komunikacijai paprastai yra naudojami statiniai elementai, t.y., žodžiai. Tačiau dažniausiai vien tik to jau nebepakanka, todėl yra pasitelkiamos ir kitos priemonės, pavyzdžiui, animacija, garsas ir t.t. Tai ne tik suteikia įvairovės, bet ir greičiau atkreipia vartotojų dėmesį, labiau juos sudomina.

Kokios yra jo taikymo sritys?

Verta žinoti ir tai, kad yra daugybė grafinio dizaino sričių. Tai – logotipai ir firminis stilius, spausdintinė reklama, pardavimų skatinimo vizualinė dalis, plakatai, knygos, interneto svetainės, parodų stendai, TV laidų titrai, pakuotės, laikraščiai ir t.t.

Norintieji tapti grafinio dizaino specialistais bei išmanyti visas jo subtilybes, šiandien jau gali rinktis grafinio dizaino studijas. Toks išsilavinimas atveria ypač daug galimybių, norintiems dirbti ne tik samdomą darbą, bet ir svajojantiems apie nuosavą verslą. Taip pat mūsų šalyje – Lietuvos grafinio dizaino asociacija.

Norite sužinoti daugiau? Skaitykite http://www.stop-acta.lt/kategorija/kompiuteriai-internetas/skaitmenine-spauda/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top