Interneto platybės: laiko ėdikai ir taupytojai

Interneto platybės beribės – čia ir dirbame, ir pramogaujame, ir darome daug kitų dalykų. Internetas gali mūsų laiką praryti, tačiau gali jį mums ir sutaupyti. Viskas priklauso nuo to, kokiu tikslu jį naudojame.

Laiką taupantys užsiėmimai – tai tokie darbai, kurie internetu atliekami daug greičiau nei „kojytėmis“, pavyzdžiui: sąskaitų apmokėjimas, drabužių pirkimas internetu, registracija pas gydytojus, draudimas internetu (http://draudimas.ld.lt) ir t.t. Kartais užtenka 10min internete, kad išvengtumėte bereikalingo laiko gaišimo, stovėjimo eilėse ir panašių nenaudingų veiklų.

Laiką „valgantys“ užsiėmimai internete:
1. Facebook’as. Niekam ne naujiena, kad užklydus į facebook’ą – laikas nepastebimai prabėga. Nespėji susivokti, kaip gyvenimo valanda praeina veltui, be jokio pėdsako.
2. Kompiuteriniai žaidimai. Atsikėliau – trumpam prisėdau pažaisti – sutemo.
3. Bulvarinė spauda. Tikrai neturiu nieko prieš skaitymą internetu – tai vienas iš pagrindinių tobulėjimo šaltinių. Tačiau skaitant bulvarinius straipsnius apie tai, kaip kažkas pasirodė viešumoje be makiažo…išliekamoji vertė smegenims lieka menkutė, o būna, kad nuo šių skaitalų smegenys ir susitraukia…
4. Į siužetą įtraukiantys serialai online. Girdėjau, kad geras serialas – pažiūrėsiu vieną seriją – oi, trečias sezonas jau baigėsi.

Reziume: internetas kaip maistas. Sveika, kai ne per daug. Sveika, kai kokybiškas. Smagu kartais paskanauti šiek tiek „junk-food’o“ ar „junk-web’ų“. Tik su saiku, nes kitas tuo metu užsiims tobulėjimu, problemų sprendimu, reikalų tvarkymu. Vien sąskaitų tvarkymas, draudimas internetu bei prekių užsisakymas į namus sutaupo nemažai laiko, o jei dar atsisakius keletos valandų facebook’o – štai jau ir turite laiko išvykti su šeima pagrybauti.

Scroll to Top