Startuolis

Kaip tapti startuoliu?

Startuolis apibūnamas kaip aukštą pridėtinę vertę turinti įmonė, kuri turi didžiulį potencialą augti ir didinti savo mastus bendrame verslo kontekste. Visoms idėjoms įgyvendinti jaunoms įmonėms dažnai pritrūksta pajamų, todėl jos ieško naujų partnerių ir investuotų, tokiu būdu į šalį pritraukdamos ir užsienio kapitalą. Kaip įkurti tokią įmonę ir tapti startuoliu?

Pirmiausia reikėtų pradėti nuo idėjos išgryninimo. Tam, kad veikla sudomintų investuotojus ir iš tikrųjų sudrebintų rinką, bus reikalingos ir inovacijos, kadangi priešingu atveju verslo idėja neturės tokio didelio potencialo ir sulaukti dėmesio bus kur kas sunkiau. Nusprendusiems įgyvendinti savo planą, vertėtų įsitikinti, ar tikrai nebuvo įgyvendintas panašus projektas – tokiu atveju jame reikės surasti spragų ir sugalvoti, ką galite padaryti kitaip.

Tuomet, kai būsite garantuoti dėl savo verslo idėjos, teks apgalvoti ir visus organizacinius klausimus – ypač tuomet, jei įmonę ketinate steigti ne vienas. Nors iš pradžių bandymas tapti startuoliu gali atrodyti tarsi žaidimas, ateityje, verslui išaugus, gali kilti papildomų nesklandumų, kurių galite išvengti tik iš anksto susidarę savo verslo modelį. Kokie bus Jūsų tolimesni žingsniai, būsimos funkcijos ir atsakomybės, veiklos tipas – visi šie dalykai turi būti aptariami iš anksto.

Galiausiai Jūsų laukia pačios įmonės steigimas ir investuotojų paieška. Šiuo klausimu taip pat derėtų būti atsargiems – investuotojas, patikėjęs galima sėkme, ateityje tikėsis iš to sulaukti pelno, tad tikėtina, jog norės prisidėti ir prie įmonės valdymo ar idėjų generavimo. Tam, kad vėliau išvengtumėte nesusipratimų, iš karto vertėtų apsibrėžti tikslias investavimo sąlygas ir abiejų pusių teises ir pareigas. Tuomet beliks įdėti daug sunkaus ir nuoširdaus darbo, kad Jūsų įsteigta įmonė iš tikrųjų galėtų vadintis sėkmingu startuoliu, kuriančiu darbo vietas specialistams.

Scroll to Top