Antivirusinės programos – pinigų metimas į balą?

Ar nustebtumėt sužinoję, jog didžioji dalis kompiuterių specialistais laikomų asmenų nepripažįsta antivirusinių programų kaip kompiuterio apsaugos priemonių? Jie laiko šias programas visiškai beverčiu šlamštu ir tikina, jog galima puikiai išsiversti ir be jų, jeigu tik išmoksti keletą taisyklių.

Pirmiausiai reikia suprasti tai, kad net pačios geriausios antivirusinės programos veikimo principas yra pagrįstas apsaugojimu nuo įtartinų svetainių ir failų poveikio. Todėl viskas paprasta – jums tereikia vengti lankytis tokiose svetainėse, kurios nėra jums pažįstamos arba siųstis programas iš nelegalių šaltinių.

Tam pritaria ir vienos kompiuterių apsaugos kompanijos, o anksčiau ir žymaus hakerio titulą turėjęs Jeramiah Grossmanas, o tokių programų pirkimą laiko beverčiu pinigų išmetimu balon. Jų teikiama nauda tik iš dalies padeda atitrūkti nuo internete tykančių pavojų. Be abejo, antivirusinės yra neišvengiamas dalykas didelėse kompanijose, kadangi sukontroliuoti masės žmonių veiklą ir garantuoti jų veiksmų naudojantis kompiuteriu teisingumą būtų ne tik sudėtinga, bet ir neįmanoma.

Kompanijų išleidžiamos sumos antivirusinių programų įsigijimui rodo įspūdingus skaičius. Vien 2011 metais tai perkopė trijų milijardų sumą. Tuo tarpu atskirų vartotojų asmeniniams kompiuteriams apsaugos programų įsigijimui buvo išleista beveik 5 milijardai dolerių. Štai kokias gražias apvalias sumas sau į kišenes kraunasi jų kūrėjai, kai tuo tarpu protingo naudojimosi dėka mes dalinai galėtumėm apsisaugoti savo kompiuterius ir patys.

Scroll to Top