plansetiniai kompiuteriai

Planšetiniai kompiuteriai verslui

Ruošiatės įsigyti planšetinių kompiuterių savo įmonėje? Yra keletas svarbių dalykų, į kuriuos turėtumėte atkreipti daugiau dėmesio. Yra gana didelis skirtumas tarp pramogoms skirtų planšetinių kompiuterių ir skirtų verslui. Pabandysime pasiaiškinti, kas yra svarbu renkantis planšetes darbui.
Galingumas
4 arba 8 branduolių procesorių turintys planšetiniai kompiuteriai yra tinkamiausi verslui. Kodėl būtent tokie? Juk jiems reikės susitvarkyti su biuro programomis, internete esančiomis kitomis programėlėmis ir dar pasitarnauti kaip darbų planavimo įrankis. Visa tai vyksta vienu metu, todėl galingas procesorius yra būtinybė.
3G ar 4G?
Rekomenduojame rinktis 4G ir LTE duomenų srautus palaikančius planšetinius kompiuterius. Jie gali veikti su greitaeigiu mobiliuoju internetu, o tai yra labai svarbu, nes planšetiniai kompiuteriai dažniau reikalingi ne biure, o už jo ribų – pas klientą, sandėliuose, komandiruotėje ir t.t.
Ekrano įstrižainė
Tai irgi labai svarbus faktorius. Juk ekrano įstrižainės dydis nulemia ir kitus dalykus, pavyzdžiui, baterijos veikimo laiką. Jei planšetinis kompiuteris yra tik duomenų laikmena ir interneto naršymui skiriate daugiausiai laiko, tik ir 7 colių. Jei norite dirbti darbus, rekomenduojame mažiausiai 8 colių įstrižainės. Idealu – 9 ir 10 colių įstrižainės planšetiniai kompiuteriai.
Stovai ir priedai
Labai svarbu iš planšetinio kompiuterio padaryti nedidelį nešiojamąjį kompiuterį. Tai galima padaryti įsigijus stovelį su klaviatūra. Kai kurie planšetiniai kompiuteriai tokią klaviatūrą gali turėti jau komplektacijoje. Tai itin patogus būdas dirbti. Jei jau prakalbome apie stovus, reiktų iš karto pagalvoti ir apie miniUSB šakotuvą į normalaus dydžio USB. Taip galėsite prijungti pelytę arba išorinį diską informacijai kaupti.
Operacinė sistema
Dažniausiai tai Android OS. Bet nieko baisaus – čia pilna mokamų ir nemokamų biuro programų. Jei naudojatės debesies įrankiais, dauguma jų pritaikyti darbui su planšetėmis, todėl galite būti tikri, kad visi darbui reikalingi įrankiai bus po ranka. Aišku, idealu būtų Windows 10 operacinė sistema, tačiau ji diegiama ne visuose planšetiniuose kompiuteriuose.
Vidinė atmintis
Gali pasirodyti, kad tai itin svarbi savybė, tačiau versle svarbiau yra saugumas ir patikimumas. Planšetinį kompiuterį gali pavogti su visais duomenimis, tada jiems gresia didelis pavojus, jei viskas buvo saugoma vidinėje atmintyje. Dėl to verslas renkasi „debesies“ talpyklas – kad duomenys būtų saugiai laikomi ir pasiekiami iš visur net jei ir planšetinis kompiuteris pavogtas arba sugadintas. Taigi nebūtina kreipti dėmesio į vidinę atmintį – visada galima ją praplėsti naudojant mikro SD kortelę arba keliant viską į „debesį“.
Kiek tokie verslui skirti planšetiniai kompiuteriai kainuoja? Didžiausioje el. parduotuvėje Pigu.lt minėtų specifikacijų planšetiniai kompiuteriai kainuoja 300-600 eurų. Tai tikrai nėra didelė kaina už tą naudą, kurią galima gauti. Reikia tik efektyviai planšetes išnaudoti darbui, o ne tik pramogoms.

Scroll to Top