Startuoliai Lietuvoje

Geriausi startuoliai Lietuvoje

Startuolis – vis dažniau visuomenėje naudojama sąvoka, iš esmės apibūdinanti naują verslą. Skirtumas tas, jog toks verslas nestokoja inovatyvių idėjų ir dažniausiai yra orientuotas ne tik pasaulinę rinką, tokiu būdu siekiant pritraukti ir užsienio investuotojus. Mūsų šalyje taip pat buvo įgyvendinta ne viena panaši, pasaulinio populiarumo susilaukusi verslo idėja – kuriuos Lietuvos startuolius galėtume vadinti vienais geriausių?

Į šį sąrašą neabejotinai reikėtų įtraukti vieną garsiausių ir daugiausiai užsienio investicijų pritraukusį startuolį „Vinted“. Drabužių ir aksesesuarų prekyba ir mainai – pagrindinės šio verslo kryptys, tačiau sulaukdami naujų investicijų, šie startuoliai vis plečia savo verslą ir kuria naujas kryptis. Siekdama skatinti sąmoningą vartojimą, „Vinted“ komanda gali pasigirti itin aktyvia didele bendruomene ir neblėstančiu investuotų susidomėjimu įvairiose valstybėse.

Dar vienas sėkmingas mūsų šalies pavyzdys – programėlė „Plague“, kuri yra skirta mobiliesiems telefonams. Platforma, kurios veikimo principas panašus į socialinį tinklą, prieš kelerius metus buvo pripažinta geriausiu startuoliu tikrai ne veltui – vos per kelias savaites ja susidomėjo daugiau kaip 50 tūkstančių vartotojų, o tai galiausiai pritraukė ir viso pasaulio žiniasklaidos dėmesį.

Solidžia, 20 milijonų JAV dolerių siekiančia investicija gali pasigirti dar vienas lietuviškas startuolis, siūlantis pramogas tiems, kurie dar neturi tikslaus vakaro plano. Programėlė „Yplan“ siūlo įvairias laisvalaikio praleidimo idėjas, o jos kūrėjai planuoja ir toliau judėti į priekį – artimiausiuose jų planuose yra naujų funkcijų ir socialinio tinklo įdiegimas.

Nauji startuoliai netikėtomis savo idėjomis nustebina bene kasdien. Vieni jų stebina savo originalumu, kiti tuo tarpu sužavi itin paprastomis, tačiau praktiškomis idėjomis – taisyklių, kaip tapti geriausiu, nežino niekas, tačiau šie pavyzdžiai yra puikus įrodymas, jog Jūsų idėjos gali būti įdomios ir pasaulinei rinkai.

Scroll to Top