eksportas

Kompiuterių pardavimas pasaulyje: statistika ir rodikliai

Augančios IT technologijos pasiekia net ir pačius atokiausius pasaulio kampelius, kuriuose pragyvenimo lygis yra žemas. Visgi, būti išmaniu ir tuo pačiu gerinti ne tik savo paties, tačiau taip pat ir šalies, visuomenės gyvenimą – siekia visi, tad vis aktyviau perkami kompiuteriai, kurie patenkina ne tik minimalius žmogaus poreikius, tačiau skirti ir sudėtingoms programoms valdyti.

Didelė kompiuterių dalis pagaminta Lietuvoje yra eksportuojama į užsienio šalis. Lygiai taip pat aktyviai išvežami ir senesnio modelio, mūsų rinkai jau nebetinkantys kompiuteriai, kurie rytų Europai bei trečiosioms šalims – patrauklūs dėl priimtinos kainos.

2015 metų duomenimis – šie gamintojai džiugina pačiais didžiausiais kompiuterių pardavimo mastais:

  •   Lenovo – 57.4 milijonai kompiuterių.
  •   HP 52.2 milijonai kompiuterių.
  •   Dell 39 milijonai kompiuterių.

Daugelis nustemba, kodėl čia nėra Apple gaminių, kurie tikrai labai vertinami visame pasaulyje. Pirmiausia todėl, kad ši skaičiai yra 2015-ųjų metų, o Apple banga yra kiek vėlesnė. Taip pat, vis dažniau biuruose perkami ne Apple gamintojo gaminiai, o verslas, biurai – sudaro nemažą dalį perkamų kompiuterių rinkoje.

Remiantis  2020-ųjų pirmojo ketvirčio duomenys – patys didžiausi kompiuterių gamintojai, kurių produkcija aktyviausiai eksportuojama į kitas šalis yra:

# 1 Apple Inc.

# 2 Samsung Electronics Co. Ltd.

# 3 Hon Hai Precision Industry Co.

# 4 Dell Technologies Inc.

# 5 Sony Corp.

# 6 Panasonic Corp.

# 7 HP Inc.

Žinoma, skaičiai kinta. Lygiai taip pat kinta ir kompiuterių pirkimo mastai, kurie kaip minėjome – vis labiau auga ir tokiose šalyse kur IT neatrodo kaip prioritetinė sfera. Tačiau yra, kadangi technologijos pirmiausia padeda verslui, o kuo jis geriau veši – tuo daugiau pajamų iš mokesčių gauna valstybė.

Kompiuterių pardavimas vis labiau auga ir tai visiškai nieko nestebina. Prognozuojama, kad skaičiai bus dar didesnis ir ši įranga pasieks tokias atokias pasualio šalis, kurioms galbūt trūksta vandens, tačiau geras kompiuteris – bus visada. Ir jeigu ne namuose – tai bent jau viešosiose vietose.

Scroll to Top