kompiuteriu ir mobiliuju virusai

Kompiuterių ir mobiliųjų virusai

Kompiuterių virusai buvo sukurti labai seniai, tačiau kol nebuvo interneto, jų plėtros galimybės buvo gerokai apribotos – šios nepageidaujamos programos buvo pernešamos ir platinamos diskuose ir kituose įrenginiuose. Tikriausiai vienos naudingiausių – IT naujienos susijusios su kompiuterių virusais. Tokios naujienos ir žinios svarbios kiekvienam, kuris investuoja į informacines technologijas ir tikisi, kad jos kokybiškai tarnaus ilgą laiką.

Dabar, kuomet internetas pasiekiamas beveik visur ir diegiamas kone kiekviename įrenginyje, kompiuterių virusai plinta be galo greitai.

Kaip plinta kompiuteriniai virusai?

  • elektroniniu paštu;
  • perkeliant informaciją iš kitų sistemų;
  • siunčiantis failus ir duomenis iš interneto;

Daugelis kompiuterinių virusų yra užprogramuoti plisti naudojant duomenų parsisiuntimo programas, tad geriausia būtų jų tiesiog vengti. Virusai slepiasi po populiarių filmų, dainų ar žaidimų pavadinimais. Jums parsisiuntus informaciją į savo kompiuterį, vietoje savo mėgstamos dainos ar filmo galite instaliuoti virusą.

Virusų kūrėjai susidomėjo planšetėmis ir mobiliausiais telefonais, tad derėtų susimąstyti ką siunčiatės ir į šiuos įrenginius ir nors tai dar nėra labai populiaru, tačiau niekas nežino kas atsitiks netolimoje ateityje.

Telefonuose naudojamos kitokios pakraipos viruso formos, kuomet adresatas gauna iš pažiūros įprastą skambutį, o atsiliepus, į telefoną įdiegiamas virusas arba atsiunčiama sms žinutė su virusu užkrėsta nuoroda. Atidarius šią nuorodą, telefonas taip pat yra užkrečiamas.

Vertėtų pasitarti su specialistais, diegiančiais antivirusines programas ir įsigyti sertifikuotą produktą. Tik taip galėsite apsaugoti taip labai jums svarbią informaciją, juk pats daiktas, kad ir koks naujas jis bebūtų, be joje esančių jūsų duomenų yra vertas ne tiek ir daug.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top